Piegāde uz OMNIVA un DPD pakomātiem tikai 1.99Eur. Pasūtījumiem virs 45Eur – piegāde BEZMAKSAS.

Mūsu stāsts

Čau! Mani sauc Ginta, un atzīšos - mana galva mēdz būt pilna ar idejām un vēlmi izdarīt pēc iespējas vairāk, kas var pārvērst ģimenes ikdienu lielā haosā. Lai tiktu galā ar to, mums ir palīgs - kalendārs, kurš ikdienu padara kaut nedaudz sakārtotāku.
Mēs ceram, ka kāds no ‘’Manskalendars.lv’’ palīgiem var būt tikpat noderīgs un nepieciešams arī citiem!

Kāpēc jāplāno laiks?
Mana pirmā atbilde - tas palīdz sakārtot ikdienu. Mani noteikti sapratīs māmiņas vai ģimenes cilvēki. Katram ir savas vajadzības, katram savi plāni, tāpēc orientēties un izsekot tajos visos ir teju neiespējami. Arī mūsu pirmais sienas kalendārs tapa tad, kad mūsu ģimenei pievienojās mazulis. Vīra pasākumi, mani pasākumi, bērna nodarbības un vizītes pie ārsta - bija sajūta, ka trūkst kārtības. Sapratu, ka gribētu to visu redzēt pārskatāmi un vienkopus, tā, lai ikviens no mums varētu papildināt sarakstu vajadzīgajā brīdī.

Jāatzīst, ka biju izmēģinājusi dažādas aplikācijas, elektroniskos kalendārus, tomēr sapratu, ka mūsu ģimenei tas nestrādā, lai arī cik ērti sākumā liktos.

Kā radās "Manskalendars.lv" ?
Tā kā man ir interese par grafisko dizainu, fontiem, papīru, nolēmu pati izveidot savu kalendāru. Jau toreiz biju minimālisma un askētiska dizaina piekritēja. Gribējās kalendāru, kurā ir vārda dienas, svarīgās svētku dienas un nav nekā lieka. Bija svarīgi, lai mūsu pašu radītais saturs tajā būtu galvenais un izceltos. Tā tapa pirmais sienas kalendārs, protams, vienā eksemplārā.

Bija svarīgi, lai kalendārs regulāri ir redzeslokā, tāpēc tam vieta atradās virtuvē pie sienas. Pašus pirmos mēnešus kalendāru, šķiet, aizpildīju tikai es. Ar laiku pievienojās arī mans vīrs, kurš sāka atzīmēt savus basketbola treniņus. Šobrīd varu teikt, ka kalendāru kārtīgi aizpildām abi.

Tā paskrēja gads, un bija sajūta, ka, ja jau reiz tas ir lielisks palīgs mums, gan jau vēl kādam varētu noderēt. Tā tapa pirmās dāvanas mūsu tuviniekiem!
Pēc pozitīvajām atsauksmēm un iedrošinājumiem, papildinājām kalendāru ar nedēļas numuriem, mēness fāzēm un nolēmām piedāvāt plašākam lokam. Tas sakrita ar brīdi, kad daudz laika pavadīju ar mazo mājās. Tā kā katru dienu devāmies garās pastaigās un kalendārus piegādājot to pircējiem, kas nereti bija sen nesatiktas paziņas, kolēģi un draugi. Tas padarīja manu ikdienu daudzveidīgāku. Pieļauju, ka daudzas māmiņas, kuru ķipari vēl ir mazi, jūtas līdzīgi.

Vai pietiek ar vienu kalendāru?
Pēc sienas kalendāru lietotāju lūguma tapa arī “mazais brālis” – galda kalendārs. To papildus izmantojam, lai atzīmētu lielos darba pasākumus, kurus turēt ikdienā sev priekšā. Interesanti, bet galda kalendārs mums ar vīru noder arī, lai atzīmētu mūsu izdzertās ūdens glāzes pa dienu. Ievelkam tajā strīpiņas un dienas beigās whatsappā apmaināmies katrs ar savu bilanci. Šis palīdz mums disciplinēties, jo rītos un vakaros ūdens patēriņš nekāds nesanāk. Atliek darba stundas! :)


Otra elpa
Bērniem patīk ķēpāties kalendāram otrā pusē, jo tam ir biezas lapas. Līdz ar to varu teikt, ka kalendārs dzīvo savu otro dzīvi arī pēc tam, kad gads ir beidzies.

Saplānot haosu
Mūsu kalendārs, šķiet, aizpilda laiku ārpus ikdienas darba gaitām. Jebkura aktivitāte, kas ieplānota vienam, attiecīgi ietekmē visu ģimeni - bērnu pieskatīšanu, vakariņu sagatavošanu utt. Tieši tāpēc mēs abi ar vīru izturamies ar atbildību pret kalendāru.

Lai kalendārs nebūtu arī pārpildīts un grūti pārskatāms, tad tajā ierakstām tikai primāri lielās lietas - bērnu nodarbības, koncertus, teātra apmeklējumus, ceļojumus, manas un vīra nodarbības, dzimšanas dienas utt.

No pieredzes varu teikt, ka kalendārs palīdz sakārtot domas, plānus un pārredzēt ikdienu, lai visā lielajā burzmā un skrējienā neapmaldītos. Un pats galvenais - varu apgalvot, ka šāda plānošana palīdz atrast arī vairāk laika tam, kas mums pašiem sagādā vislielāko prieku!


Novēlu jums visiem arī sastapt savus uzticamos palīgus. Varbūt tas ir kāds no ‘’Manskalendars.lv’’, bet varbūt arī ne. Jūs to zināsiet paši, gluži kā ar īstā kucēna atrašanu – tā ir mīlestība no pirmā acu skatiena. Galvenais, lai sakārtota ikdiena un mierpilns prāts!