Piegāde uz OMNIVA un DPD pakomātiem tikai 1.99Eur. Pasūtījumiem virs 45Eur – piegāde BEZMAKSAS.

2023.gada kalendārā iekļaujam Starptautisko vīriešu dienu

Priekšlikums ievietot Starptautisko vīriešu dienu kalendārā nāca no kāda kalendāra lietotāja. Gatavojoties jaunā kalendāra tapšanai, tā veidotāji aptaujāja gandrīz 120 vīriešus, lai noskaidrotu viņu nostāju par Starptautisko vīriešu dienu. 83% respondentu iepriekš nebija zinājuši, ka to atzīmē 19. novembrī, taču kopumā 57.3% piekrīt, ka to jāiekļauj kalendāros

Sacīts darīts! 

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) par Starptautisko vīriešu dienu ir noteikusi 19. novembri, kas kā vīriešu diena pasaulē tiek atzīmēta ik gadu. Šīs dienas galvenais mērķis ir vērst uzmanību uz dzimumu līdztiesības jautājumiem, vīriešu fizisko un garīgo veselību, sociālo un emocionālo labklājību, kā arī nozīmīgo lomu sabiedrībā, ģimenē un bērnu audzināšanā.

Lūk, dažu vīriešu viedoklis:

Lauris Bokišs, biedrības “Tēvi” pārstāvis:
"Tā noteikti būtu diena, kad izgaismot to, kur vīrieši zaudē – veselība, arī mentālā veselība, piederība ģimenei, atbildība pret valsti un potenciālā bojāeja to aizstāvot, vīriešu pašu atbildības izelšana par šīm tēmām. Attiecīgi varētu rīkot tādu kā vīriešu festivāla dienu, vīriešu konferenču dienu, kur tiktu aktualizētas minētās prioritātes. Bet kopumā es nedomāju, ka diena ir par sveikšanu vai svinēšanu, manuprāt, šī diena ir par problēmu un zināmu sasniegumu izcelšanu."

Nils Sakss Konstantinovs, Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs:
"Puišiem un vīriešiem ir savas vajadzības – gan skolā, gan veselības aprūpē, gan darbavietās. Tās bieži ir atšķirīgas no sieviešu vajadzībām, taču, kā sabiedrība, mēs par to ļoti nedomājam. Rezultātā zēniem ir sliktas sekmes skolā, mazākas iespējas iegūt augstāko izglītību, bet pieaugot ir daudzreiz lielāka iespēja nonākt cietumā, ciest vai pastrādāt noziegumu un nodzīvot pat par 10 gadiem mazāk nekā sievietēm. Tādēļ ļoti labi, ka arī Latvijā mēs sākam vērst uzmanību uz šo tematu. Es pats veltīšu šo dienu rūpēm par savu fizisko un mentālo veselību – sportojot un vakarā ar draugiem iedzerot kādu vīna glāzi."

Jānis Aišpurs, grupas “The Sound Poets” solists:
"Nedomāju, ka ir kādi neparasti veidi, kā šo dienu vajadzētu svinēt. Ko šajā dienā varētu darīt? Vīrieši varētu, par spīti saviem pienākumiem, atlicināt to pilnībā sev. Pieaugušiem vīriešiem ir pienākumi, darbs, mājas, bērni, attiecības, sadzīve. Tajā visā pazūd kaut kas tāds, ko katram gribētos izdarīt, piemēram, izlēkt ar izpletni vai jebkas cits. It īpaši tiem, kuriem striktāks un aizņemtāks dzīves ritms. Vai sievietēm būtu jāsveic vīrieši tāpat kā 8.martā vīrieši apsveic sievietes? Es teiktu tā, kādēļ gan nē? Mīļās dāmas, pārsteidziet mūs!"

Kaspars Gorkšs, bijušais futbolists:
"Vīriešu dienu noteikti vajag svinēt, tas būtu forši. Līdzīgi kā skolas diskotēkā visi jaunieši gaida signālu “uzlūdz dāmas”, lai beidzot pilnvērtīgi izvērtētu savu popularitāti. Mazliet uzmanības nevienam nekad nav traucējis. Atstājam savu telefonu malā, paņemam pie rokas savus dēlus, mazdēlus, tēvus, vectēvus un dodamies kādā kopīgā fiziskā aktivitātē – stādīt koku, uzkāpt kalnā, noskriet 10 km, adīt džemperi vai kopā uztaisīt mammai puķu kasti. Iespējas ir bezgalīgas."

 

Ceram, ka ar šo soli raisīsim lielāku diskusiju un šī diena Latvijā būs ne tikai mūsu kalendārā, bet arī oficiāla svinamdiena! 

Jaunie kalendāri piejami te